HR-uitdagingen in de technologiebedrijven van vandaag

“War for talent”

Techbedrijven hebben vaak moeite om vacatures op tijd in te vullen. Het vinden van het juiste profiel en talent kost veel tijd en geld. En daarnaast maakt de concurrentie in de arbeidsmarkt het essentieel om er met jouw bedrijf bij mogelijke kandidaten uit te springen.

Retentie

Lage retentiepercentages vormen een risico voor elk bedrijf. Zeker in de techindustrie waar het juiste talent schaars is. Wanneer talent vertrekt, gaat er kennis verloren, en nieuwe mensen onboarden is duur. Daarnaast schrikt een lage retentiegraad ook kandidaten af.

Welzijn op het werk

In de wereld na de pandemie heeft welzijn op het werk nog meer aan belang gewonnen. Zo geven kandidaten en medewerkers terecht de voorkeur aan bedrijven waarbij welzijn een vast onderdeel van hun bedrijfs-DNA is geworden.

Neuroinclusie als deel van de oplossing

Aangezien één op de vijf mensen neurodivergent is (met ADHD, ASS of autisme, dyslexie of andere aandoeningen), is het focussen op neuroinclusie in technologiebedrijven belangrijk bij het aanpakken van deze HR-uitdagingen.

  • Veel neurodivergente mensen hebben specifieke vaardigheden en sterktes met betrekking tot innovatie, intrapreneurship, creativiteit, accuraatheid en het oplossen van complexe problemen. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van inclusieve communicatie, of wanneer de aanwerfprocedures ontworpen zijn voor neurotypische mensen, kunnen neurodivergenten over het hoofd worden gezien en riskeert het bedrijf de beste kandidaten te mislopen.
  • In werkomgevingen die neurodiversiteit niet ten volle omarmen, kunnen neurodivergente mensen zich geïsoleerd voelen van collega’s of moeite hebben om verbindingen met het bedrijf te vinden, en kan het bedrijfsbeleid onbedoeld discriminatie of verwarring veroorzaken. Dit verhoogt het stress- en angstniveau en kan ertoe leiden dat medewerkers het bedrijf verlaten, waardoor de retentiepercentages verder dalen.
  • In bedrijven waar processen en systemen gericht zijn op neurotypisch gedrag, hebben neurodivergente mensen moeite om te gedijen en hun talenten en sterktes ten volle te benutten, en lopen ze het risico op een burn-out of bore-out.

Bjièn helpt jouw techbedrijf met bewustwording rond en begrip en acceptatie van neurodiversiteit, evenals het implementeren van neuroinclusieve aanpakken en strategieën.

Tijd voor een neuroinclusieve werkomgeving