Waarom?
Heb je soms het gevoel dat de tijd steeds door je vingers glipt en dat je niet genoeg tijd hebt om je doelstellingen te bereiken? Of misschien voel je je overweldigd door te veel openstaande todo’s en heb je het gevoel dat je de controle hebt verloren?
We leven in een snel veranderende wereld waarin visies en prioriteiten frequent kunnen veranderen en er niet te ver in de toekomst kan worden gekeken. Binnen de onzekerheden van vandaag (zoals de energieprijzen, inflatie, en evoluties binnen AI) blijft het evenwel essentieel om zowel externe als zelfgedefinieerde dromen en doelen te blijven behalen.
Cursussen in timemanagement of statische frameworks trachten soelaas te bieden, met wisselend succes. Het meest ideale systeem om doelen, prioriteiten en werk te beheren is er één die je zelf ontwerpt, rekening houdend met je verschillende rollen en privé-werkintegratie.
Onderzoek toont immers aan dat verbeterde integratie van werk en privéleven niet alleen leidt tot hogere productiviteit, maar ook tot meer geluk. Door je leven binnen en buiten de werkplek in evenwicht te houden, voel je je minder gestrest en uitgeput. Dit werd onder andere aangetoond in het onderzoek “Impact of work-life balance practices on employees retention and organizational performance–A study on IT industry” door Preeti Garg en Dr. Neha Yajurvedi [bron].
Wat en voor wie?
In deze tweedaagse workshop focussen we op het aanleren, demonstreren en toepassen van principes, tools en inzichten om op een wendbare manier je dromen, doelen en werk handelbaar en bereikbaar te maken. Hierbij ligt de nadruk op het toepassen in je werkcontext.
Met “personal agility” kun je beter omgaan met de verschillende verantwoordelijkheden en rollen die we dagelijks hebben, zowel op werk als privé. Door meer flexibiliteit en controle te hebben, kun je je leven beter in evenwicht houden en effectiever omgaan met veranderingen.
Op het einde van de workshop ga je naar huis met een aanzet tot je eigen werkwijze of proces om je doelen of prioriteiten te behalen. De return on investment van deze workshop? Door je verbeterde productiviteit heb je deze twee dagen zó terugverdiend. Bovendien zijn de aangeleerde principes en tools ook toepasbaar op teams en het managen ervan.
Ontworpen voor ondernemers, leidinggevenden en kenniswerkers van bedrijven die een goede privé-werkintegratie belangrijk vinden.
Wat je zal leren
Bepalen van je waarden, doelen en rollen
De basis van “personal agility”: wat zijn mijn basiswaarden, wat wil ik bereiken, en waar moet ik rekening mee houden?
Uitwerken van een basisversie van je systeem
Het bepalen van lange versus kortetermijndoelen, welke mogelijke stappen er zijn, en hoe te prioriteren en visualiseren.
Je systeem duurzamer maken en bijsturen
Door aandacht te schenken aan verantwoordelijkheid, welzijn, veerkracht en gewoontes, zorg je voor een systeem dat op lange termijn houdbaar blijft.
Kortom, deze pragmatische workshop is een waardevolle investering in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling die zichzelf snel terugverdient en een belangrijkste stap is in het bereiken van je doelen.
Waar en wanneer?
Momenteel staat er nog geen volgende workshop gepland.
Wil je op de hoogte blijven of deze workshop boeken voor jouw team of organisatie?
Begeleid door
Yves Hanoulle is spreker, adviseur, schrijver en coach op het gebied van agile en teamdynamiek. Als ‘creative collaboration agent’ en ’long-life learner’ is hij sinds 2005 fulltime bezig met het helpen van bedrijven op hun agile pad. Hij heeft meerdere boeken gepubliceerd, waarvan vele in samenwerking met de agile community.
Daphné De Troch volgde verschillende workshops in time management die weinig effectief bleken te zijn bij haar neurodivers team of bij haarzelf. Nadat ze personal agility ontdekte, ontwikkelde ze haar eigen systeem en kon ze eindelijk haar persoonlijke en professionele doelen beter haalbaar maken.
Dietrich Moerman leerde als lead software developer en ondernemer om te gaan met veranderende doelen en prioriteiten en hoe die beheersbaar te houden. Daarbij is het beperken van mentale belasting zijn stokpaardje, iets dat ook goed van pas komt in zijn leven met een autistisch brein en ADHD.